Vacatures


Stage Pedagogische medewerker

Ben je op zoek naar een stage voor pedagogisch medewerker in de kinderopvang?
Vrije Kids heeft op locatie stageplaatsen beschikbaar voor leerlingen die een MBO-opleiding volgen waarvan het diploma geschikt is om te kunnen werken binnen de kinderopvang.. Als stagiair ben je gekoppeld met een werkbegeleider, die jou begeleidt gedurende de gehele stageperiode.

Wij zoeken jou omdat jij:

 • Graag met kinderen wilt gaan werken
 • Leergierig bent
 • Begeleid wilt worden door professionele werkbegeleiders

Wat bied jij ons:

 • Jij volgt een opleiding gericht op kinderen/pedagogiek
 • Een enthousiaste en energieke houding

Heb je interesse in een stageplek?

Voeg aan je sollicitatie je cv en motivatiebrief toe en mail die naar: info@vrijekids.nl.

Om stage te lopen heb je een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De link om deze aan te vragen kan je opvragen bij je opleiding. Heb je je VOG ontvangen, dan dien je je te registreren in het personenregister. Dan blijft je VOG geldig. Houd er rekening mee dat het 2-8 weken kan duren voordat je registratie is afgerond. Je kan niet met je stage starten voordat je geregistreerd bent.

Voor meer informatie over stage lopen bij Vrije Kids kun je bellen naar: 020 354 6284 of mailen naar: info@vrijekids.nl.


Vacature Pedagogische medewerker

‘’Kinderen ontwikkelen zich elk op een unieke wijze door middel van honderden talen. Door hen vrij te laten in het volgen van hun ontwikkelingspad, ontwikkelingskansen aan te bieden en begeleiding te geven op het juiste moment, kunnen kinderen zich vanuit een vertrouwde en veilige basis optimaal ontwikkelen. Wij zien kinderen daarbij als wereldburgers die in verbinding staan met de mensen om hen heen en daarin volledig zichzelf mogen zijn. Op deze manier werken wij aan een sociale samenleving waarin iedereen mag zijn zoals hij of zij is en alle honderden talen gesproken kunnen worden in een liefdevolle samenleving’’

Een bekende uitspraak van Loris Malaguzzi is: ” Een kind heeft honderd talen, maar de school en de samenleving stelen er negenennegentig van“. Vrije Kids wil kinderen juist deze negenennegentig talen weer teruggeven, door hen zo vrij als een vogel hun eigen ontwikkeling te laten doorlopen.

Functieomschrijving

Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen. Je werkt vanuit het verantwoorde pedagogisch beleid van Vrije Kids, je stimuleert het essentiële ontwikkelingsproces van de kinderen en creëert stabiliteit en vertrouwen. Daarnaast besteed je persoonlijke aandacht aan kinderen en ouders.

Gewenste kandidaat
Wij zoeken vrolijke, warme en energieke pedagogisch medewerkers met een klantvriendelijke houding, goede communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast beschik je over een ondernemende, enthousiaste en flexibele instelling. Organisatietalent, verantwoordelijkheidsgevoel, zelfstandigheid en stressbestendigheid zijn begrippen die je niet vreemd zijn. Je bent creatief en dynamisch en hebt een groot improvisatievermogen. Je hebt inzicht in het werk en kan oplossingsgericht denken. Je stimuleert kinderen op een betrokken en professionele manier in hun ontwikkeling, je kunt je hierbij goed inleven en je hebt kennis van de ontwikkelingsfases van een kind. Je toont initiatief en hebt een motiverend en stimulerend aandeel in teamverband.

De pedagogisch medewerkers bij Vrije Kids:

 • heeft een afgeronde pedagogische opleiding of relevante opleiding op minimaal MBO niveau 3;
 • een situatie scheppen waarin kinderen zich veilig voelen;
 • stimuleren kinderen, door middel van uitvoering van het pedagogisch beleidsplan om zich verder te ontwikkelen;
 • begeleiden kinderen bij de dagelijkse voorkomende bezigheden;
 • dragen zorg voor de dagelijkse verzorging van kinderen;
 • dragen zorg voor goed (periodiek) contact met ouders/verzorgers en informeren naar specifieke aandachtspunten (dagritme, voeding e.d.);
 • stemmen met collega’s af over de dagindeling, de verdeling van de werkzaamheden en dragen mede zorg voor een goede samenwerking en voor een goede overdracht;
 • verrichten huishoudelijke werkzaamheden in de groep en dragen mede zorg voor het beheer, de aanschaf, de hygiëne en goede staat van het inventaris;
 • nemen gebruikelijk deel aan werkoverleg.

Ons aanbod
Vrije Kids besteedt veel aandacht aan de optimale samenstelling van het team en de individuele ontwikkeling van haar pedagogisch medewerkers. Naast een goed salaris conform de CAO kinderopvang, zorgen we voor een aangename werkomgeving, bieden we scholing aan en krijgen wij begeleiding van een professionele beleidsmedewerker/coach.

Ben je enthousiast en wil je direct solliciteren? Stuur dan een motivatiebrief en cv naar info@vrijekids.nl.


Vrijwilliger(s) gezocht voor kinderopvang Vrije Kids

Voor onze groepen in Amsterdam-Oost zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers (vrouw). Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om op vaste basis een paar keer per week onze pedagogische medewerkers te ondersteunen bij onder andere: verschillende activiteiten binnen en buiten, nieuwe ideeën opdoen en tot praktijk brengen, huishoudelijke werkzaamheden etc. Met jouw ondersteuning kan de Vrije Kids nog beter aandacht aan de kinderen geven. Wij hebben geen opleidingseisen!

Ons aanbod
Een leuke en leerzame werkomgeving, waarbij jij een steentje kan bijdrage aan de opvoeding van onze kinderen van de toekomst.

Wat vragen wij:

 • Flexibiliteit
 • Enthousiast en positief ingesteld
 • Klant is koning mentaliteit
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Nederlandse taal sprekend

Herken jij jezelf in het bovenstaande? Dan willen wij graag met jou het gesprek aan! Stuur een mail naar: info@vrijekids.nl